Šašlykinės

UAB „VIDALSTA“ gaminamos šašlykinės – gero šeimininko prestižo reikalas. Paprastai jos skirstomos pagal naudojamo kuro rūšį. Tai elektrinės, dujinės, malkinės bei anglimis kūrenamos šašlykinės. Lietuvių šeimininkų kiemuose dažniausiai sutinkamos šašlykinės, kūrenamos malkomis ir anglimis. Nors iš pažiūros jų konstrukcija neatrodo sudėtinga, norint įsigyti tikrai gerą šašlykinę derėtų atsižvelgti į keletą niuansų.


Tinkamas metalas

Pagrindinis dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį perkant šašlykinę, yra metalas ir šašlykinės sienelių storis. Geros kokybės šašlykinės dažniausiai gaminamos iš nerūdijančio arba juodo plieno. Prekyboje rečiau sutinkamos iš ketaus, milteliniais dažais, stiklo emale dengto plieno pagamintos šašlykinės.

Tiesa, nerūdijančio plieno šašlykinės geros, ilgaamžės, tačiau ganėtinai brangios.


Siūlės ir skylės

šašlykinės

Juk visi žinome, kad poilsis gamtoje be šašlykinės neįsivaizduojamas.

Įsigyjant šašlykinę būtina atsižvelgti į jos konstrukciją. Kuo mažiau siūlių, tuo šašlykinės konstrukcija standesnė, atsparesnė deformacijoms. Aukštos kokybės šašlykinės paprastai virinamos pilnumoje, jos turėtų būti hermetiškos. Tokiu atveju galima tikėtis, jog šašlykinė ilgiau išlaikys savo konstrukciją.

Šašlykinės dugne būtinos skylutės, per kurias degimo metu galėtų išbyrėti pelenai. Svarbu, kad jos būtų tinkamo pločio – neužsikištų pelenais. Geros šašlykinės yra tos, kuriose galima iškepti mėsą mažiausiomis kuro sąnaudomis. Didelis didelių skylių kiekis ant šoninių šašlykinės sienelių gali lemti tai, kad vėjas paprasčiausiai gesins žarijas, o tuomet prireiks daugiau kuro.

Ekspertų teigimu viena eilė skylučių yra pakankamai, kad užtikrintų gerą degimą. Kuro sąnaudoms įtakos taip pat turi ir šašlykinės gylis. Optimalus atstumas tarp grotelių ar iešmų ir žarijų yra apie 15 centimetrų. Jei jis didesnis, automatiškai reikės daugiau malkų ar anglių.


Daugiau mūsų produkcijos nuotraukų: GALERIJA